upload_pic/JeKindAlsSpiegel_kop.jpg

Je kind als spiegel

Het kan gebeuren dat je het gedrag van je kind ineens niet meer zo goed kunt plaatsen.
Je maakt je zorgen over opstandig, ongeïnteresseerd of juist te kinderlijk gedrag, of je hebt zelf het gevoel dat je je zoon/dochter niet goed los kunt laten. Of gewoon het gevoel dat je er even geen grip op hebt. De sfeer in huis kan dan gespannen zijn en emotioneel gebeurt en van alles. Bij je kind... én bij jou.

In de workshop 'Je kind als spiegel' krijg je inzicht in het gedrag van je kind én van jezelf en word je je bewust van de systemen die hierop van invloed kunnen zijn.
Met het doel om zelf in beweging te komen en de eerste stappen te zetten, zodat de sfeer thuis weer ontspannen wordt.

 

             

Krijg inzicht in de spiegel die je voorgehouden krijgt
en de invloed die verschillende systemen op je hebben.

 

Je gaat met verschillende werkvormen aan het werk, zoals visualiseren, aandachtsoefeningen, tekenen en werken met opstellingen. Op deze manier combineren we de methodieken PresentChild® en Systemisch Werken én je maakt gebruik van je hoofd (denken), je hart (voelen) en je handen (doen) om te leren over jezelf!

 

PresentChild®

De methodiek PresentChild® maakt duidelijk dat jouw kind zich net zo intens en actief inzet voor jouw levensgeluk als jij voor dat van je kind. Je kind gebruikt zijn gedrag, spel, ontwikkeling of klachten als taal om duidelijk te maken wat er bijgestuurd mag worden in jouw leven, relatie of gezin.

Je kind nodigt je uit (zonder dat hij zich daarvan bewust is) in de spiegel te kijken…
Als jij daar gehoor aan durft te geven, betekent dit een verrijking voor jezelf. En je zult ook merken dat het positief doorwerkt op het gedrag en de gezondheid van je kind.

 

Systemisch werk

Daarbij maak jij deel uit van veel verschillende systemen (bijv. je eigen gezin, je gezin van herkomst, je werk, je vriendinnen). Systemen waarin allerlei ongeschreven regels gelden. En deze systemen hebben invloed op jou als mens, vrouw, moeder, collega, vriendin...

 

Belangstelling?

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je inzicht in de spiegel die jij voorgehouden krijgt en de invloed die verschillende systemen op jou hebben?
Gun jezelf dan de workshop ‘je kind als spiegel’.
We gaan 4 uur lang met verschillende werkvormen (o.a. visualiseren, aandachtsoefeningen, tekenen en werken met opstellingen) aan het werk. Daarbij gebruiken we ons hoofd (denken), ons hart (voelen) en onze handen (doen) om te leren over onszelf!

 

Kosten

Kosten voor deelname bedragen € 75,- (inclusief werkmateriaal en koffie/thee)
 

Geplande data voor het najaar 2017

Vrijdag 20 oktober van 9.00 -13.00 uur
Zaterdag 4 november van 9.00 -13.00 uur

Locatie: De Zwanenhof, Zenderen (www.zwanenhof.nl)

De workshop gaat van start bij 4 deelnemers (max. 6 deelnemers per groep)
Heb je belangstelling? Meld je dan aan:


Bellen mag ook: 06-22871587.