upload_pic/thumbnail_1424255577_.jpg

Knappe scholen

Natuurlijk zijn we trots op de door ons ontwikkelde lessen! We delen dan ook graag de knappe scholen die al met één van onze programma's werken. Wil je iemand van de genoemde scholen spreken over de ervaringen die zij met onze lessen heben? Stuur ons dan even een mailtje, dan zorgen wij voor een contactpersoon.

 

Daltonschool De Windroos in Meidrecht over 'Stap voor stap naar de brugklas'
De lessen van Knap Kind voldoen helemaal aan mijn verwachtingen.
Ik heb een groep 8 met geweldige pubers en wat ik zie is dat steeds meer leerlingen gewend raken aan de lessen en de oefeningen.
Het is niet meer "gek" om je ogen dicht te doen tijdens een ademoefening.
De kennis en vaardigheden van Knap Kind worden ook ingezet op andere momenten zoals bijvoorbeeld voordat een leerling een boekbespreking moet houden. De leerling wordt zich er van bewust waar de ademhaling zich bevindt en kan dankzij de oefeningen een beetje ontspannen.

De handleiding en de ondersteuning van het digibord maken de lessen zeer aantrekkelijk. Ik merk dat de leerlingen meer bij zichzelf komen, doordat ze bijvoorbeeld tijdens de ademoefeningen echt op zichzelf gericht zijn. Ik ben nog in het beginstadium en ga na de CITO twee keer in de week aan de slag met Knap Kind, maar de leerlingen kijken uit naar de lessen. Dat is mooi om te zien!

De leerlingen hebben ervaren wat de plek in de klas doet en hoe verschillende plekken voelen. Ik kon uit eigen ervaring aan de leerlingen vertellen dat daar voor mij ook verschil in zat. Tijdens deze les merkte ik dat het mij geholpen heeft om zelf de training te volgen en om de oefeningen zelf te ervaren. Dat is een belangrijke toegevoegde waarde van de methode Knap Kind en ik kan deze lessen iedereen warm aanbevelen.

Marieke Leenders - leerkracht groep 8

 

Stap voor stap naar de brugklas
"Vandaag de les je mix toepassen gedaan. Geweldig wat je van kinderen terug krijgt over de leertips. Ze geven door de vraag te stellen precies aan hoe ze zijn. Zo mooi!"

"Les 6 was weer een echte knaller. Ze hebben de kahoot quiz met mobieltjes gedaan en dit was super om te zien hoe fanatiek (op een leuke manier) ze waren!"

Pieter-Jan van Zwieten - leerkracht groep 8 CBS Kisveld - Neede

 

Ervaringen met het werken met Knap Kind in de VWO brugklas
Knap Kind; eindelijk een goed onderbouwde, interactieve en complete methode voor de mentorlessen in de brugklas!
Goed onderbouwd vanwege de visie en de duidelijke achtergrond informatie die de leerlingen helpt te laten begrijpen hoe zij het beste kunnen leren, plannen en organiseren. Interactief omdat de leerlingen afwisselend lezen, filmpjes kijken, werkbladen invullen en groepsopdrachten maken. En compleet doordat je als mentor de leerlingen bij veel verschillende aspecten kunt begeleiden. Zo leren ze naast leren, plannen en organiseren, omgaan met faalangst en bewust te worden van hun concentratie, motivatie en kwaliteiten. Een prachtige methode om de leerlingen gestructureerd te kunnen begeleiden bij hun bewustwordingsproces in Wie ben ik?

Kim Andriessen - mentor Tabor College

 

Ik vind het een super leuke methode. Ik heb veel  geleerd via deze methode. Door een testje te maken ben ik erachter gekomen dat ik een buizerd ben, en dus rekenknap. Dat betekent dat ik van cijfers en gestructureerd werken houd. Het verbaasde me wel, want het klopt precies. Door dit testje te maken weet ik nu ook hoe ik het makkelijkst leer. Als ik bijvoorbeeld lange teksten moet onthouden moest ik volgens de methode schema’s, mind-maps en grafieken maken om het verhaal in mijn eigen woorden te vertalen. Ik ben het natuurlijk direct gaan uitproberen en het werkte echt! Daardoor kan ik nu makkelijker teksten onthouden. Zo zijn er nog heel veel dingen.
Ik ben dankzij deze methode erachter gekomen hoe ik eigenlijk echt in elkaar steek qua leren. Dit vind ik ontzettend handig. Ik hoop dat nog veel meer kinderen erachter komen hoe ze in elkaar steken qua leren, net zoals ik.
Deze methode is dus een echte aanrader.
 
 Van Anne - brugklasleerling Het Noordik

 


CSG Het Noordik - AlmeloTabor College - HoornKentalis Maatman - EnschedeBeekpark School BorneEtty Hillesum Lyceum - DeventerHet Erasmus - AlmeloAloysiusschool - GeesterenKisveld - NeedeDe Windroos - MijdrechtSBO Toermalijn - AlmeloOBS de Whee-Wiekslag - GoorBasisschool de Wingerd - TwelloDalton VoorburgCarolus Borromeus - Helmond