upload_pic/top_nieuws.jpg


Al meer dan 500 verkocht!

Dit jaar is de Knap Kind | Schoolagenda 16/17 nóg mooier geworden! Een gebonden boekwerkje met een rood leeslint en een duidelijke gebruiksaanwijzing (met 2 voorbeeldpagina's) waardoor het plannen van huiswerk makkelijker en overzichtelijker wordt.

Alle nieuwe brugklassers van het Etty Hillesum Lyceum (locatie Het Stormink) gaan er volgend jaar mee werken!
Klik hier voor meer informatie.

 

Ons onderwijs 2032 - eindadvies

Schoolleiders, teamleiders, mentoren en leraren van het VO: er bestaat al een beproefde methode waarin persoonsvorming centraal staat, evenals het werken met hoofd, hart en handen. Deze methode heet 'Knap Kind | In de brugklas' en ligt voor je klaar!
Lees in het eindadvies 'Ons onderwijs 2032' waarom persoonsvorming zo belangrijk is.

 

Knap Kind, daar word je wijzer van!

12 Januari stonden we met een mooi artikel in TCTubantia. Journalist, Ron Hemmink, heeft het mooi verwoord nadat hij natuurlijk ook een paar oefeningen 'moest' doen ;-)
Het hele artikel kun je hier lezen.

 

Stilzitten in de klas

In een bijlage van TCTubantia stond een interessant artikel over het doen van mindfulnessoefeningen en yoga in de klas.
Kinderen ervaren deze ontspanningsoefeningen als heel prettig en rustgevend. Ze kunnen zich daarna weer beter concentreren en het komt de sfeer in de klas ten goede.
De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft dit onderzocht en komt tot de conclusie dat het doen van mindfulnesstraining in de klas het lichaamsbewustzijn vergroot, waardoor de kinderen beter leren luisteren naar zichzelf en kunnen anticiperen op bijvoorbeeld spanning en nervositeit.
Ouders merken dat hun kinderen beter slapen.
Lees hier het hele artikel.

NU TE KOOP

Knappe Schoolagenda 15/16

De Knappe Schoolagenda kost €19,95 (inclusief btw en verzendkosten).
Kijk hier voor meer informatie of bestel 'm direct via deze link!

Het belang van aanraken

Simone stond in mei met een artikel over het belang van aanraken in 'ForYou Magazine Almelo'.
Steeds vaker voelen we, door ons drukke bestaan, de stress in ons lijf. Dit heeft effect op onze kinderen.
Door aanraking word je je weer bewust van waar je lichaam behoefte aan heeft. Als je goed met je lijf in contact bent, sta je sterker in het leven.
"Het is een groot geschenk voor je kind als je zelf gelukkig bent"

         

Knappe Agenda

Volgend schooljaar gaat Knap Kind een agenda uitgeven waarin het plannen duidelijk en overzichtelijk deel uitmaakt van de schoolagenda.
We hebben gemerkt dat veel scholieren worstelen met het plannen van het huiswerk. Als er al aandacht aan besteed wordt, wordt er meestal gewerkt met aparte planners. Dit werkt niet fijn en kost extra tijd. Met de Knappe Agenda kan het huiswerk direct na opgave in stukjes ingepland worden.

Op dit moment wordt de agenda getest door 20 leerlingen van verschillende scholen, zodat er straks een agenda ligt die voldoet aan alle eisen van de doelgroep!
In onze volgende nieuwbrief vertellen u er meer over.
 

Ook een zichtzending ontvangen?

Ben je werkzaam binnen het VO en ben je nieuwsgierig naar de inhoud en vormgeving van de werkmap? Stuur ons een mail met vermelding van je naam, de naam van je school en het adres, dan sturen we je zo snel mogelijk een zichtzending toe van 'Knap Kind | In de brugklas'.
Vandaag gaan de eerste pakketjes op de post ;-)

Tabor College Oscar Romero

Ook het Tabor College in Hoorn is begonnen met de lessen.
'Knap Kind | In de brugklas' en we krijgen positieve berichten te horen!
Binnenkort zetten we een recensie van één van de mentoren op de pagina 'Knappe scholen'. Trainingsdagen voor de mentoren van volgend schooljaar zijn inmiddels gepland!

     

Nieuwsbrief

Onze eerste nieuwsbrief is een feit! Vandaag (18 februari) hebben onze contacten van de NOT deze in hun digitale postvak ontvangen.
De inhoud van gaat dan ook voornamelijk over de NOT. In de toekomst willen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen van Knap Kind. Zo zijn we voor het PO begonnen met lessen voor groep 8 en voor het MBO ontwikkelen we een soortgelijke methode als 'Knap Kind | In de brugklas'. Maar ook voor het VO zijn we aan het werk; we willen in september 2015 starten met een pilot voor leerjaar 2.

Wil je ook graag op de hoogte gehouden worden middels een nieuwsbrief? Stuur ons een mail

NOT 2015

Eind januari 2015 waren we er klaar voor... tenminste, dat dachten we! Wát een belangstelling!
We hebben veel enthousiaste mensen gesproken en merkten dat er ook vanuit het basisonderwijs én het middelbaar beroepsonderwijs veel vraag is naar een lessenserie als ‘Knap Kind | In de brugklas’.  Inmiddels zijn we hier al druk mee bezig. Heeft u belangstelling? Mail ons dan!

In de krant

Woensdag 29 oktober stond Knap Kind in TCTubantia samen met Scholengemeenschap het Noordik. Mentor Laura Marsman en leerlingen Evelien en Mark werden ook geïnterviewd, wat een leuk gesprekje opleverde. Leuk om te horen dat de leerlingen (zonder te oefenen! ;-) mooie dingen zeiden over 'Hoe mobiel ben jij?'

 

Het Noordik is begonnen 

Scholengemeenschap het Noordik is in oktober begonnen met de lessen 'Hoe mobiel ben jij?'.
We mochten een les mee kijken bij Laura Marsman in de klas en vonden het beide erg bijzonder en inspirerend om te zien hoe enthousiast deze mentor en leerlingen met de les bezig waren. Laura had een quiz bedacht (zie hiervoor het haar item op het prikbord) via Kahoot over de Meervoudige Intelligentie. Dat gaf nogal wat fanatieke drukte!
Terwijl er tijdens de volgende oefening (hoe lang duurt 2 minuten) de klas weer muisstil was.
We vonden het vooral ook erg leuk om te zien dat Laura de mobiel van de leerlingen in de klas gebruikte.