upload_pic/planagenda_kop.jpg
 

Onze PlanAgenda op nummer 1!

We zijn supertrots!!!
Onze PlanAgenda is door de organisatie Studieus gekozen tot beste agenda voor kinderen met dyslexie om te leren plannen. Met name de rust, duidelijk overzicht en het goed gebruik van kleuren werden benoemd. Hiernaast het filmpje dat zij over onze agenda gemaakt hebben.

 

Knappe Schoolagenda

Veel scholieren worstelen met het plannen van hun huiswerk. Het overzicht mist doordat er verschillende systemen tegelijk gebruikt worden. Of er wordt pas op het laatste moment geleerd, omdat ze niet gewend zijn hun huiswerk te spreiden.
De PlanAgenda is een agenda en een planner ineen. In één oogopslag hebben de scholieren een volledig overzicht en snappen ze hoe ze hun huiswerk makkelijk kunnen verdelen. Dit geeft rust bij leerlingen (en hun ouders ;-)

 

Wat kost de Knappe Schoolagenda?

De kosten van 1 agenda zijn  €19,95. Dit is inclusief btw en verzendkosten.
Je kunt de agenda via deze link bestellen (of door op de rode knop te klikken) en je naam, adresgegevens en het aantal te bestellen agenda's in te vullen. Je ontvangt van ons een opdrachtbevestiging.

 

Hoe gebruik je deze agenda?

De linkerkant (blauw) is het agenda-gedeelte en werkt als een gewone agenda. De rechterkant (grijs) is je planner.
Zorg bij het gebruiken van deze agenda, dat je consequent werkt. Gebruik steeds dezelfde afkortingen en dezelfde markeerkleuren bij dezelfde taken.
Maak er een gewoonte van om direct na thuiskomst even de tijd te nemen om het plan-gedeelte bij te werken. Als je jezelf dit direct aanleert, zul je merken dat het je uiteindelijk weinig moeite kost en dat het veel rust en tijdwinst oplevert.

Gebruiksaanwijzing
In de agenda staat een duidelijke gebruiksaanwijzing en hebben we alvast 2 pagina's ingevuld als voorbeeld. Het enige dat je naast de agenda nodig hebt, zijn 4 gekleurde markers: blauw, geel, oranje en groen.

         

 

Jouw unieke agenda

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zijn eigen unieke en knappe zelf is, hebben we een hoesje mee­geleverd. Deze kun je op de voorkant van je agenda plakken. We hebben er al een ruimte voor vrij­gelaten. Je kunt er een foto of een kaart insteken. In de witte cirkel kun je je naam zetten. Of je doet er iets anders mee wat beter bij jou past.

 

Algemene tips

• Probeer nooit twee talen achter elkaar te doen. Plan een ander vak tussendoor.
• Wissel maak- en leerwerk met elkaar af.
• Plan ook een pauze in!
• Bedenk voordat je aan je huiswerk begint een handige volgorde.
  Schrijf deze zo nodig voor de cirkeltjes.
• Hak je huiswerk in hapklare brokken! Woordjes leren verdeel je bijvoorbeeld over meerdere dagen,
  zodat je voldoende tijd hebt om de woorden in je lange termijn geheugen te krijgen!
  Maar ook wiskundesommen hoef je echt niet in één keer te maken. Ook die kun je verdelen over
  meerdere dagen. Op deze manier kun je afwisselend werken en daar houdt ons brein van!
• Bekijk ook de voorbeeldpagina’s.

 

 

Testpanel

Twintig leerlingen van verschillende scholen (van VMBO tot gymnasium) en van verschillende leeftijden hebben de Knappe Schoolagenda getest. Alle twintig waren zeer positief! Lees hieronder hun reacties:

Ik vond de Knap Kind-agenda heel fijn en overzichtelijk om te gebruiken. Het was super makkelijk om te plannen.
Vooral voor veel toetsen in een korte tijd vond ik de agenda heel erg fijn. Je kan alles precies voor elke dag uitschrijven en het heeft mij zeker geholpen mijn werk beter vooruit te plannen. Voor vakken als geschiedenis en wiskunde, waarbij je veel in één keer moet maken, vond ik het met name fijn dat je je huiswerk in 2 of 3 delen kon maken, terwijl je ook
nog je leerwerk leerde. Verder bij het bijhouden van mijn Griekse en Latijnse woordjes vond ik hem heel fijn omdat je voor elke week een nieuw stukje kan herhalen. Met mijn normale schoolagenda had ik daar nog wel eens moeite mee. Ik ben super positief over de Knap Kind-agenda en ik raad hem aan iedereen aan!

Matthijs | 14 jaar | 3 gymnasium

 

Nou ik vind dat ie goed te gebruiken is, het is een overzichtelijke agenda. Ik vind de voorkant heel erg grappig.
Er is veel ruimte om je huiswerk op te schrijven en ook je cijfers. En dat er hemelvaartsdag enzo bij staat dan weet je wat eraan komt.

Sophia | 13 jaar | 1 vmbo

 

Ik vond het heel handig om te gebruiken!
Laura | 13 jaar | 2 vwo

 

Ik vind het een fijne school agenda. Het is niet te klein en niet te groot. Ik vond wel dat je iets minder ruimte had om te schrijven. Ik heb een klein handschrift, maar ik denk dat  het voor andere iets lastiger is met een groot handschrift. Het ziet er mooi en verzorgt uit.
Iza | 13 jaar | 1 vmbo

 

Ik vind zelf de agenda fijn. Hij  is heel overzichtelijk zonder onnodige dingen zodat je niet in de war zou kunnen raken met andere dingen. Verder is het ook handig dat het metriek stelsel er in staat want ik had vaak dat ik dat dan eerst op internet moest opzoeken en dan op mijn telefoon ging en weer afgeleid was. Ook heb ik door de agenda beter leren plannen en geleerd om efficiënter met m'n tijd om te gaan. Ik zou de agenda vooral aanraden voor kinderen die net beginnen op de middelbare school, of die moeite hebben met plannen.
Britt | 13 jaar | 3 havo