Individuele trajecten met kinderen


De insteek van individuele trajecten met kinderen is bij elk kind anders... elk kind is uniek en er is altijd sprake van maatwerk!
De basis bij ieder traject is wel gelijk: het kind in zijn kracht zetten door middel van het geven van inzicht en zelfonderzoek, hierbij gebruik makend van hoofd, hart en handen.
We geloven erin dat ieder kind zelf de oplossing voor z’n vraag heeft en in onze begeleiding gaan we samen met het kind op zoek naar zijn oplossing.
Het is veel krachtiger een eigen oplossing tot uitvoering te brengen, het kind staat hier namelijk helemaal achter.

Kwaliteiten/talenten, meervoudige intelligentie, bewustwording, gedrag, concentratie en ontspanning zijn thema's die gedurende een coachingstraject altijd voorbij komen.
Het doel is te laten voelen en ontdekken wie jouw kind zelf is, zo ontstaat een stevige basis. En van daaruit kan je kind z’n plek innemen in het gezin, in de klas en op school.

 

Hulpvragen

De hulpvragen (die zowel door ouders als door de kinderen zelf benoemd worden) zijn zeer divers, onderstaand een aantal voorbeelden:
• geen of weinig zelfvertrouwen
• is snel bang
• leerproblemen
• heeft het lastig in de klas
• heeft het thuis lastig
• weet niet hoe hij moet leren
• heeft moeite met concentreren
• heeft een krachtig fundament nodig om de brugklas in te gaan

 

Kortdurende trajecten

Wij werken met kortdurende, praktisch toepasbare en laagdrempelige trajecten, vanuit de overtuiging dat er iets in werking wordt gezet dat je kind als vanzelf zal oppakken waardoor hij zich verder kan ontwikkelen. Over het algemeen zijn de trajecten voor individuele begeleiding 3 tot 6 keer een uur.

Ieder traject start met een telefonische intake. Na de intake doen we een voorstel voor de begeleiding zodat je als ouder weet waar je aan toe bent.

De mogelijkheid bestaat dat we je, naast het traject van je kind, voorstellen een aantal coachingsmomenten met jou als ouder in te plannen.
De ouder(s) (het thuissysteem) is dé basis in het leven en de ontwikkeling van opgroeiende kinderen.

 

Praktische informatie

Individuele trajecten worden begeleid vanuit onze praktijk aan de Milt 8 in Geesteren (OV).

De kosten worden vooraf met je besproken. Ter indicatie: een traject voor meer zelfkennis en zelfvertrouwen kost €400,-. Dit zijn 4 coachingsmomenten van 60 minuten, een telefonische intake met ouders/opvoeders en een kennismaking met je kind.

Bij het individuele traject leren-leren gebruiken we onze eigen methodes 'Stap voor stap naar de brugklas' en  'Knap Kind | In de brugklas'. Dit traject omvat 5 coachingsmomenten van een uur, een telefonische intake en een persoonlijke werkmap. Dit traject kost €595,-.

Bel gerust voor meer informatie of stuur een mail.
Simone: 06 22 87 15 87 / simone@knapkind.nl