upload_pic/leerstijlenbox_kop.jpg

Leerstrategieënbox

Weet jij hoe je moet leren?
Of: weet jij hoe en waar jouw kind het prettigst zijn huiswerk maakt?
Of: begeleid jij kinderen en zie je ze ploeteren omdat ze niet weten hoe ze moeten leren?
De leerstrategieënbox is een handig hulpmiddel om tieners te laten ontdekken hoe zij knap zijn!

 

“It’s not how smart you are that matters, what really counts is how you are smart.”

Howard Gardner - AZ QUOTES

 

Studievaardigheden door zelfkennis

Wij vinden het belangrijk dat een tiener zelf ontdekt hoe hij knap is, zodat hij bewust zijn intelligentiemix kan gebruiken bij bijvoorbeeld het maken en leren van zijn huiswerk.
Want, als je weet hoe je het beste leert, weet je vaak ook wáár je dat het liefst doet en dat is ook heel belangrijk! Het maken van huiswerk is leuker (écht!), kost minder tijd en er worden hogere cijfers gehaald!

 

Meervoudige Intelligentie

De Leerstrategieënbox is gebaseerd op de Meervoudige Intelligentie van de Amerikaanse psycholoog Howard Gardner.
Hij heeft 8 inteligenties omschreven en aangetoond dat het gaat om hoe je knap bent. Meer informatie over de Meervoudige Intelligentie vind je hier.

 

Inhoud van de Leerstrategieënbox

In deze Leerstrategieënbox zitten een leerstijlentest, 8 intelligentiekaartjes en 32 kaartjes met leertips. De leerstijlentest wordt als eerste ingevuld. Wanneer de test ingevuld is, kunnen de punten bij elkaar opgeteld worden en komt er een score uit.
De hoogste 3 scores maken de intelligentiemix, dit zegt iets over het kind. Over zijn interesses, kwaliteiten, de manier waarop hij communiceert, de plek waar hij graag zijn huiswerk maakt en de manier waarop hij leert.
De intelligentiekaartjes vertellen hier meer over. Dieren met dezelfde karakter eigenschappen vullen het geheel aan. Een beweegknap kind lijkt écht op een eekhoorntje, ze zijn beweeglijk, wat chaotisch en vergeten nog wel eens wat. Een samenknap kind vindt de groep heel belangrijk, net als een wolf in zijn roedel...
Als laatste stap kunnen de kinderen gebruik maken van de kaartjes met leertips. Deze zijn voorgestructureerd en passend bij hun intelligenties. Laat deze tips overschrijven en/of ophangen op plaatsen waar ze prettig leren. Het helpt ze bij het maken van hun huiswerk.

 

Bestellen?

De kosten van de Leerstrategieënbox zijn €19,95 (incl. btw en verzendkosten).
Je kunt ook extra leerstijlentesten bestellen zodat je de kaartjes vaker kunt gebruiken voor meerdere kinderen. De leerstijlentesten kosten €1,- per test (excl. verzendkosten).
Stuur een mailtje naar: info@knapkind.nl met je naam, adresgegevens en je bestelling, dan zorgen wij dat je de Leerstrategieënbox zo snel mogelijk thuis hebt!