upload_pic/thumbnail_1434956309_.jpg

 

Samen op weg naar de brugklas

Voor ouder én kind (in groep 8 of in de brugklas)


In het laatste jaar van de basisschool zie je dat je kind enorm verandert. Kinderen in groep 8 groeien in alle opzichten; de pubertijd is nu echt begonnen.
Dat rustige jochie die altijd braaf deed wat je vroeg, kan zomaar opeens een opstandige slungel worden die echt niet meer zijn huiswerk maakt omdat jij als vader/moeder dat zo graag wilt.
In groep 8 is alles nog overzichtelijk, zijn de lijntjes naar de leerkracht kort en ken je de vriendjes en vriendinnetjes nog. Maar hoe gaat dat in de brugklas? 

Natuurlijk weet je en mag je er op vertrouwen dat ook jouw zoon/dochter zich er wel doorheen zal slaan. Toch is het fijn als je in het eerste jaar van die grote, nieuwe school nog een beetje kunt bijsturen, ondersteunen waar nodig en samen kunt plannen (zodat dat proefwerk Duitse woordjes niet pas de dag vooraf geleerd gaat worden ;-).
Hoe doe je dat op een manier die voor jullie samen leuk en ontspannen is? 

 

Workshop ‘Samen op weg naar de brugklas'

Tijdens de workshop ‘Samen op weg naar de brugklas’ ga je samen met je zoon/dochter in één dag onderzoeken hoe het brein werkt in combinatie met het maken van huiswerk. Jullie vullen allebei een eigen leerstijlentest in en ontdekken hoe jullie leren en in hoeverre jullie verschillen in leerstrategie.
We geven tips en we doen oefeningen waarmee je je kind kunt begeleiden bij het plannen van zijn huiswerk. We leren jullie hoe het zit met motivatie en concentratie, want dat is natuurlijk ook 'een dingetje' bij puberende kinderen ;-)

Meedoen met deze workshop levert dus een stuk zelfinzicht op én je krijgt meer inzicht in je zoon/dochter. Je zult merken dat het daardoor thuis weer wat meer ontspannen en gezelliger wordt. Samen op weg naar de brugklas... teamwork!

 

Belangstelling?

De workshop wordt gegeven op zaterdagen van 9.30-16.00 uur, in onze praktijk aan de Milt 8 in Geesteren (OV).
Data in overleg.
Aantal deelnemers: 6 personen (3 ouders + 3 kinderen), om iedereen voldoende aandacht te kunnen schenken.
Kosten voor deelname bedragen € 195,= per duo (ouder+ kind), dit is inclusief, werkmateriaal, koffie/thee en lunch.
Heb je belangstelling, mail dan naar info@knapkind.nl om je aan te melden!
Bellen mag ook: 06 22 87 15 87.